Wide Children's Home

Hjälp mig hjälpa ett barnhem i Indien 

.

Vid foten av det heliga berget Arunachala i Tiruvannamalai i södra Indien ligger barnhemmet Wide Children's Home. Där bor drygt 30 barn mellan 5 och 15 år. Kumari som driver barnhemmet tillsammans med sin man Xavier är själv uppvuxen på ett barnhem.

-Ett barnhem kan ge ett tak över huvudet, mat och möjlighet att gå i skolan, men saknar oftast en sak: Kärlek, säger Kumari och det är det hon vill ge sina barn. Ja för det är så hon ser på barnen. Som sin stora familj.

Att ha en så stor familj kräver en del och barnhemmet har inga regelbundna sponsorer. De har lite inkomst från ett hus de hyr ut i Mumbai och får lite donationer från privatpersoner men det krävs en del för att uppfylla indiska statens regler och så måste ju alla barnens löpande kostnader betalas. För tillfället vill de kunna köpa lite mark runt huset så barnen har någonstans att leka och de behöver också hela tiden pengar till mat, skolutgifter, kläder och skoluniformer, mediciner, el, gas och andra löpande kostnader.

Jag besökte barnhemmet när jag var i Indien julen 2012 och det var ett omvälvande besök. Både långa lärorika samtal med Kumari och massa bus och skratt med barnen. När jag åkte därifrån var det med en känsla av att jag vill göra mer. Jag vill bidra till att Kumari kan fortsätta driva och utveckla barnhemmet. Hon och Xavier gör verkligen ett fantastiskt jobb. Och de vill mer än att bara ge barnen ett hem. Som de säger: "The aim is to bring up loving and self-responsible persons, who are capable of living an independent life of their own and help others do the same."

I januari 2016 var jag och besökte barnhemmet igen och det var så roligt! Läs mer och se bilder från mitt besök

Vad gör jag?

För att hjälpa Kumari och Wide Children's Home samlar jag kontinuerligt in pengar som de kan använda till de projekt som är mest akut. Det gör jag genom insamlingar och ibland någon dontationsklass. Jag kommer att skriva om dem här på min hemsida när det är dags.


Vill du hjälpa till?

Om du har möjlighet, sätt gärna in ditt bidrag (litet som stort, allt är välkommet ) på mitt bankkonto för barnhemmet.
Kontonr (SEB): 5699 3157632

Wide Children's Home har en hemsida. Läs mer där:
https://widechildrenshome.com/

Resultat av insamlingar

  • Juni 2020: Det är tuffa förhållanden i Indien på grund av coronaviruset och jag gjorde en insamling för att kunna skicka lite pengar till hjälp. Innan midsommar kunde jag skicka 9000:- till Kumari och barnhemmet! Varmt tack till alla som bidrog!
  • I december 2018 gjorde jag en julinsamling bland vänner och bekanta och kunde skicka iväg 9500:- till barnhemmet. Tack snälla för era bidrag och er generositet!
  • Sommaren 2017 hade jag en ny insamling för barnhemmet och kunde i slutet av augusti skicka 12500:- till Kumari på barnhemmet. Jag är så tacksam över allas generositet som gör det möjligt för mig att kunna hjälpa till. Ett stort varmt tack till alla som bidrog!
  • Under sommaren 2016 samlade jag med hjälp av vänner, bekanta och yogaelever in 11350:- som jag kunde skicka iväg i slutet av augusti. Tack snälla, alla ni som hjälpt till!
  • I december 2015 kunde jag skicka iväg hela 24300:- till WIDE. Fantastiskt! En stor del av pengarna kommer från en vän som istället för presenter bad om bidrag till barnhemmet när han fyllde år. Ett stort varmt tack till alla som bidragit! Jag blir alldeles varm i hjärtat av allas generositet!
  • Julen 2014 gjorde jag en ny insamling och fick in 7800:- som jag kunde skicka ner till Kumari och barnen på barnhemmet. Jag är så glad och tacksam över att så många bidragit så generöst! Tack!
  • Kumari och barnen blev så glada över pengarna, nu kan barnen få nya kläder till jul och annat de behöver. Kumari skrev: "Please convey our big thank you to each and every person who have donated for the wide children, we are so grateful to all of them."
  • Under sommaren 2014 samlade jag in 6800:- med hjälp av vänner och bekanta. Ett stort varmt tack till alla som bidrog. Pengarna kommer att användas till löpande utgifter till barnen och nya skoluniformer.
  • Inför julen 2013 hade jag en julinsamling bland släkt, vänner och elever och jag fick in 6000:- som jag skickade ner till Wide's Childens Home. Ett stort varmt tack till alla som skänkte pengar! Kumari skrev: "I would like to thank all your friends who have supported for this fundraising, behalf of all the children please thank all of them okay. God bless you and all your beloved friends to give us a big hand with their generous support."
  • Den första insamlingsdagen hade jag den 27 april 2013 på Salve Hälsocenter och då fick jag in 10150:- till barnhemmet! Fantastiskt! Tack alla som bidrog! Pengarna använde barnhemmet till att reparera sin buss så de kan ta alla barnen till skolan, samt till löpande utgifter till barnen

.